mandag 30. april 2018

PØLSEBLANDING OG RADIATORPASTADa jeg var i Lisboa for litt siden, besøkte jeg et stort matmarked i byen, hvor man kunne vandre rundt til de forskjellige bodene og smake på både det ene og det andre av mat og drikke. Noe var smakfullt, noe ikke fullt så smakfullt. Jeg kjøpte en porsjon med forskjellige stekte pølsetyper som så veldig fristende ut. Det ble servert godt brød ved siden av. Det falt ikke helt i smak da den ene pølsen var meget soft, nesten som puré, og en annen var en blodpølse. Uhu.. Det måtte da gå an å lage en bedre blanding? Som tenkt - så gjort. Her er mitt forslag. Du bør ha med chorizopølse for både smak og farge. Dette er jo en smart middag hvis du vil få brukt opp noen pølsebiter!

Dagens middag er til 3 voksne. Til 4 pers. trengs det nok litt større mengder av pølse og pasta.

1 løk, grovhakket
1 grønn paprika i terninger
1 røket kjøttpølse (150 g) i halve skiver, 1/2 cm tykke
4 skiver bacon i mindre biter
6-8 cm av 2 sorter chorizopølse eller 1 chorizotype og en annen sort, grillpølse, Vossakorv el.l. i halve skiver, 1/2 cm tykke
litt smør eller olje til steking

det trengs ikke noe krydder

1/2 l radiatorpasta eller annen pasta, eller server godt brød til

1. Kok opp vann + litt salt til pastaen og kok den til al dente når det er tid for det.
2. Varm opp smør eller olje i stekepanne på middels varme og ha alle ingrediensene i stekepannen. Ikke ha sterk varme, kanskje må du skru ned litt. Rør rundt i stekepannen og stek maten i 5 minutter til løken er myk. Chorizopølse må ikke stekes ved sterk varme, da blir den tørr. Du vil se at den gir fra seg en nydelig rød farge som ser innbydende ut. Det er paprikakrydderet i pølsen som forårsaker den fine fargen.3. Slå vannet av pastaen og fordel den og pølseblandingen på 3-4 tallerkener. Dette smakte mye bedre enn på matmarkedet!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...