onsdag 25. april 2018

RUGSNIPPER TIL FROKOST


Det er noe med rugmel i gjærdeig, den blir veldig lett og fin å jobbe med. Det ferdige resultatet blir mykt og luftig. Dette er helt supre frokostsnipper. Fine å fryse er de, òg.

Stekeovn 225 grader (210 grader varmluft) i 15-16 minutter

16-20 snipper

3 dl grov rug
3 dl fin rug
7 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
1 1/2 ts salt
5 dl lunkent vann (melk)
2 ss lys sirup
---
50 g mykt smør (kaldt)

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen og rør litt rundt. Tilsett væske og sirup og elt deigen i minst 5 minutter i maskin. Ha i mykt smør, litt og litt, og elt videre i 5 minutter. 
2. Ta deigen ned på lett melet bakebord og del den i to. Form sprekkfrie store boller av dem, dekk dem med et klede og sett til heving 1 time på et lunt sted.



3. Flytt bollene over på to bakepapirkledde stekebrett og trykk dem flate til ca. 3 cm tykke. Del dem i 8 eller 10 snipper med en skarp kniv, helt ned til papiret. Dryss litt mel over med en tesil og sett dem til heving igjen i ca. 20 minutter, mens ovnen varmes opp. Legg et klede over.


4. Stek som angitt ved 225 grader (210) i 15-16 minutter til gyldne. Avkjøl på rist.
5. Når de er noe avkjølt brekkes de fra hverandre. Hva med en skive brunost på fersk gjærbakst? Kjempegodt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...