mandag 9. april 2018

SKOTSKE RUNDSTYKKER


Hvorfor disse heter skotske rundstykker har jeg ingen god forklaring på. Kanskje pga hullet i midten?Oppskriften fant jeg i kokeboken du ser bilde av nedenfor. Forøvrig en flott kokebok også med mange gode suppeoppskrifter i:-)

Rundstykkene er kjempegode til alt mulig ~ frokost, niste, lunsj, kvelds, til supper og gryteretter m.m. Kanskje lage dobbel porsjon neste gang?


Stekeovn 210 grader i 18-20 minutter midt i ovnen

12 rundstykker

1 pk gjær, tørr eller fersk
1 ts sukker
2 ss hvetemel
2 1/2 dl lunken melk
---
45 g smør, smeltet
1 1/2 ts salt
6 dl hvetemel (ca. 360 g) + til justering av deigen
---
litt hvetemel til å drysse over før steking

1. Forgjæring: Bland alt i første pulje i en liten bolle. Rør det helt klumpefritt og sett det på et lunt sted i 10-15 minutter, tildekket. Gjæren får nå anledning til å vise hva den er god for! Blandingen har sannsynligvis øket i mengde. Hvis ikke, er gjærcellene dårlige og du må starte på nytt med ny gjær.


Voldsomt til aktivitet her!
2. Ha mel og salt i bakebollen, bland det litt og lag en grop i midten. Hell i gjærblandingen og smøret. Elt deigen godt, i minst 5 minutter med maskin. Hvis du bruker hendene, kna noe lenger. Ha i mer mel om nødvendig, men deigen skal være såpass løs at den bare så vidt slipper bollen. Skrap ned fra kantene, hell i 1 ss olje og smør olje rundt hele deigen. Sett til heving, tildekket, til dobbelt så stor.
3. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord, kna den forsiktig og del den i 12. Deigen er supergod å jobbe med!
4. Trill runde, sprekkfrie boller og sett dem på bakepapirkledd stekebrett, alle på samme brett. Dypp en finger i mel og trykk den helt ned i bollen. Dekk til rundstykkene og la de heve seg i 10-15 minutter. Før steking (kan du pensle dem med melk, trengs ikke) dryss litt mel over med en tesil og stek dem som angitt ved 210 grader i 18-20 minutter midt i ovnen, til gyldne på farge. (I boken er steketiden satt til 30 minutter, men det syns jeg er for lenge. Ingen stekeovner er vel helt like..)


Rundstykkene venter på godt følge i suppekoppene!
:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...