tirsdag 17. april 2018

SØTPOTET, OVNSBAKT, MED TUNFISKSALAT


Dette er en fin kombinasjon - søt potet og salt salat. Oppskriften fant jeg på en utenlandsk hjemmeside. Den så veldig spennende ut og retten fikk positive kommentarer for smaken. Da var det bare å handle inn, da, og gå i gang med forberedelsene. Må si at dette var en meget enkel middag å tilberede, så den passer å lage hvis du har mange jern i ilden. Men det skal sies at søtpotetene skal bake i ovnen i 1 time.  Kanskje ikke den utlimate barnemiddagen - søtpoteten er meget varm og det spørs om tunfisksalat er det helt store! Men for voksne - helt perfekt!

Tunfisken kan evt. byttes ut med bogskinke på boks, (1/2 boks), skåret i små terninger.

Til 4 personer

Stekeovn 200 grader i 1 time i ildfast form midt i ovnen

4 fine jevnstore søtpoteter
olje

Tunfisksalat:
1/2 agurk i små terninger
1/2 rødløk, finhakket
1/4 grønn paprika i små terninger (kan utelates)
1/4 gul paprika i små terninger (kan utelates)
1/2 eple i små terninger
2 bokser tunfisk i vann
2 dl crème fraîche
1/2 dl majones
evt. salt
pepper

1. Smør bunnen av en ildfast form med litt olje. Stikk søtpotetene med kniv rundt det hele så sprekker de ikke under bakingen. Skjær av litt i hver ende også. Legg dem i formen og stek som angitt ved 200 grader i 1 time midt i ovnen. Stikk i dem når tiden er ute og kjenn om de er myke helt i gjennom. Stek dem evt. litt til.
2. Hell vannet av tunfisken og del den i mindre biter. Bland alle ingrediensene til salaten i bolle og rør det godt sammen. Rømme blir tynnere med en gang det røres i den, men rør og rør salaten sammen så blir den akkurat passe tykk.


3. Legg de varme søtpotetene på tallerkener, skjær et dypt snitt langsetter, åpne potetene og legg fyllet i. Alt sammen. Pynt med noe grønt hvis du har. Noen agurkskiver, kanskje?

God og litt annerledes middag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...