søndag 8. april 2018

SVINEFILET I ENERBÆRSAUS 2


Denne retten har jeg blogget tidligere, men da den smakte så godt måtte jeg lage den en gang til. Riktignok med noen små forandringer som også ble meget bra. Indrefilet av svin er heller ikke en dyr matvare og da kan vi jo unne oss det flere ganger.

Flott som søndagsmiddag, f.eks. Mens potetene koker lager du resten av middagen.

Til 4 personer

1 indrefilet av svin, 400-500 g
2 ss hvetemel
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss smør til steking
15-20 enerbær (halvparten knuses)
---
2 dl fløte
3 ss soyasaus
1 ss ripsgelé

1 broccoli i buketter/staver

poteter

1. Skrell poteter og sett over til koking.
2. Del opp broccolien i buketter med stilk. Kok når det er tid for det i lettsaltet vann. De skal bare koke 2-3 minutter. Bør være litt al dente. Hell av vannet når de er ferdige og hold dem varme i kjelen.
3. Skjær fileten i tykke skiver på ca. 2 cm, eller del fileten i 8 skiver. Trykk dem litt flate.4. Varm opp smør i en stekepanne, bland mel, salt og pepper på en asjett og dypp kjøttbitene i dette før steking. Når smøret er lysebrunt og skummet har lagt seg er stekepannen varm nok. Stek kjøttet et par minutter på hver side på middels varme. Hell i fløte og både knuste og hele enerbær og la dette koke til kjøttet er gjennomkokt, 8-10 minutter, kanskje.
5. Smak til sausen med soyasaus og ripsgelé. Prøv å få rørt dette rundt i sausen. Den blir veldig god! Trengs det mer salt, tilsett 1/2 ss soyasaus.


Dette bildet er fra en kokebok.
5. Legg maten opp på varme tallerkener og be til bords! Pynt med noe rødt hvis du har, en liten tomat gjør susen! Du kan selvfølgelig ha flere grønnsaksorter, men jeg sverger til det enkle, ofte:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...