lørdag 7. april 2018

TIPS TIL BORDPYNT


Du er sikkert flink til å pynte bord for alle anledninger. Blomster og levende lys er vel obligatorisk. Vet også at mange pynter bordet med et spesielt tema for feiringen/middagen/kvelden, det være seg ~ sjø og fiske, fjell og jakt, sport og lek, yrke, håndarbeid, mat, barnebursdag m.m.m. Barnedåp, konfirmasjon, bryllup, jubileum, jul, påske, 17.-mai etc. er også anledninger til å la fantasien få fritt utløp:-)

Da jeg skulle ha et party her for en tid tilbake tenkte jeg at kanskje noe i forbindelse med matlaging kunne være spennende. Maten skulle være så unorsk som mulig, derfor syntes jeg det passet å pynte med små spanske kokebøker, samt krydder på små glass, både i pulverform (garam masala, tandoori, ras-el-hanout, spicy paprika, spicy karri, gurkemeie, spisskummen, mynte, nellik, koriander m.m.) og hel (muskat, kanelstang, stjerneanis).

Krydderne har jeg for ordens skyld kjøpt på matmarkeder i Spania. Og kokebøkene er selvfølgelig også kjøpt i Spania. Det er også de små rivjernene...

Resultatet ser du på bildene nedenfor. Kanskje til inspirasjon for noen?

Og menyen var:
*Søtpotetsuppe med kokosmelk og ristede solsikkefrø (Sør-Amerika)
*Kyllingtagine med aprikos og ristede gresskarkjerner (Marokko)
*Coucoussalat med grønnsaker, spisskummen og mynte (Marokko)
*Fougasse (Frankrike)
*Mangosuppe med krem (Australia)
*Is med (hjemmelaget) bjørkesirup (Norge)
*Sjokolademoussekake (Sør-Afrika)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...