fredag 20. april 2018

URTESMÅBRØD MED OREGANO ELLER BASILIKUM



Disse egner seg veldig godt hvis du skal ha brød til middagen, det være seg supper, gryteretter eller pastasalat/grønn salat m.m.

Stekeovn 225 grader i 15 minutter midt i ovnen

8 stk.

3 dl lunkent vann
1ts salt
1 ts sukker
25 g gjær/1/2 pk
5 dl hvetemel + ekstra
---
2 ss smør
---
mykt smør
1 ss tørket oregano eller basilikum

eggpensling

1. Begynn med å ha det lunkne vannet i arbeidsbollen. Tilsett salt, sukker, gjær og 5 dl mel. La maskinen blande dette godt sammen og tilsett såpass mye mer mel at deigen så vidt slipper bollen. Til slutt har du i smøret, romtemperert eller kaldt, spiller ingen rolle. Elt deigen i minst 10 minutter.
2. Sett til heving i 1 time på et lunt sted. Dekk til.
3. Hvelv deigen ned på bakebordet på litt mel. Ikke kna den, bare begynn å kjevle den til et rektangel med en gang til ca. 25x35 cm. Smør mykt smør utover og strø over oregano/basilikum. Rull sammen fra kortendene på begge sider til de møtes. 




4. Del i 8, legg dem på bakepapirkledd stekebrett til heving i 15-20 minutter.


5. Pensle med sammenpisket egg og stek som angitt ved 225 grader i 15 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...