torsdag 3. mai 2018

AFRIKANSK GRØNNSAKSUPPE, FRA ANGOLA



På denne kjøttfrie torsdagen hadde jeg lyst til å prøve en afrikansk grønnsaksuppe. Det spredde seg en herlig duft i huset av alle de spennende krydderne under tilberedningen. Du har sikkert mange gode krydder på kjøkkenet ditt, og kanskje også de fleste av grønnsakene som oppskriften inneholder, så da er det vel bare å gå i gang?

Fremgangsmåten er såre enkel - du bare blander alle grønnsakene i kjele, heller på vann og koker til grønnsakene er møre.

Til 4 personer

1 løk, grovhakket
1 søtpotet, middels, i terninger 1 cm
1 fennikel i terninger 1 cm
1/2 blomkålhode i små buketter
4 tomater i mindre biter eller 10 cherrytomater delt i 4
12 dl vann
3 terninger grønnsakbuljong
1/2 dl couscous
---
1 pk kikerter
---
1 ts koriander
1 ts gurkemeie
1 ts kanel
1 ts spisskummen
1 ts ingefær
1/2 ts chili powder (sterkt) eller pepper
---
tørket koriander til å drysse oppå suppen ved servering, eller persille

godt brød ved siden av

1. Gjør i stand alle grønnsakene, legg over i kjele, hell på vann, knus buljongterningene og tilsett også couscousen. Nå skal dette koke til grønnsakene er møre. Det tar ikke lang tid, kanskje 10 minutter.


2. Hell laken av kikertene, ha dem i suppen sammen med krydderne. Bruk de mengdene som står i oppskriften (strøkne ts).


3. Smak på kraften, det bør være litt "sting" i den. Den er kjempegod! Og så godt som det dufter:-)
4. Øs opp suppen i suppetallerkener og dryss litt grønt på toppen. Garantert god middag!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...