søndag 6. mai 2018

COUSCOUS MED GRØNNSAKER OG REKER



Har du laget middag med couscous i det siste? Det er en fin avveksling fra ris og pasta. Couscous er en av nasjonalrettene i Marokko og noen andre land i Nord Afrika. Meg bekjent spiser de couscous bare på fredager!

Couscous kan blandes med grønnsaker, skalldyr, kylling og diverse gode krydder, eller spises ved siden av annen mat i stedet for ris og pasta.

Til 4 personer

3 dl couscous
4 dl grønnsakbuljong (4 dl vann + 1 grønnsakbuljongterning)
---
1/2 grønn paprika i grove biter
1/2 gul (oransje) paprika i grove biter
1/4 squash i halve skiver
1/2 rødløk i tynne ringer
4 soltørkede tomater i olje, strimlet
3 ss olje
2 ts brunt sukker
reker (så mange du vil)

harissa krydderblanding
teriyakisaus
soyasaus

yoghurt

1. Rens rekene og ta vare på skallet til evt. å koke rekekraft av.
2. Skjær opp alle grønnsakene. Varm opp olje i en stor stekepanne og rør inn brunt sukker. Tilsett alle grønnsakene og stek dem i 5 minutter på middels varme.



3. Legg couscousen i en stor bolle. Kok opp grønnsakbuljong og hell den over couscousen i bollen. Rør litt i det, legg et lokk over og la den hvile til all væsken er absorbert av couscousen.
4. Bland de stekte grønnsakene og rekene i couscousen.
5. Legg blandingen opp på tallerkener med en skje yoghurt.
6. Krydre maten med det du har av teriyakisaus, soyasaus eller harissa krydderblanding. Smak deg frem til hva du synes er best. Vi syntes teriyakisaus var godt, men harissa er jo typisk marokkansk.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...