lørdag 5. mai 2018

GRØNNSAKER I FORM



Har du flere grønnsaksorter i huset, kan du lage denne gode grønnsakformen til middag. Du bør ha søtpotet med, for den gir en god sødme til retten. Denne kan du servere som en egen rett eller som tilbehør til kjøtt og fisk av alle slag, stekt bacon, karbonader, pølser, kjøttsaus, spekemat, stekt fisk m.m.

Du står selvfølgelig fritt til å bruke de grønnsakene du vil, men som sagt, søtpotet gir en ekstra god smak.

Stekeovn 200 grader i 30 minutter midt i ovnen

Til 4-5 personer

4 (kokte) poteter i terninger, 1 cm
1 søtpotet, 300 g, i terninger, 1 cm
1/2 blomkålhode i små buketter
1/2 broccoli i små buketter (bruk stilken, òg)
1 purre i ringer, 1 cm
---
3 egg
4 dl matfløte eller melk- og fløteblanding
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts karri
1/2 ts muskat (kan sløyfes)

1. Tilbered alle grønnsakene og kok dem etter hvor lenge de skal koke. Kok opp lettsaltet vann og legg i potetene først, hvis du ikke har kokte rester fra tidligere, etter 3-4 minutter har du i blomkål, så til slutt har du oppi, søtpotet, broccoli og purre og koker det i et par minutter til. Da skal alle grønnsakene være kokte. Hell dem i et dørslag så alt vannet renner av. Smør en stor ildfast form og legg grønnsakene over i denne. La de avkjøles en del.




2. Pisk sammen egg og melkeblandingen. Rør inn krydder og hell dette over grønnsakene når de er noe avkjølt.


3. Stek gratengen som angitt ved 200 grader i 30 minutter på midterste rille.
4. Hvis det passer sånn kan du servere noe av det jeg nevnte øverst i innlegget. Eller bare legge på en tomat eller to...

Det ser kanskje tørt ut, men det var det ikke. Gratengen var faktisk saftig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...