tirsdag 29. mai 2018

KROTAKAKE SOM TACOLEFSE


Jeg er veldig glad i å kjevle alt mulig og kan ofte tilbringe mange timer i basktekjelleren min. Der blir det produsert flatbrød, krotakaker, potetlefser, nordlandslefser og mere til hvor mye av det blir solgt i farm shopen vår eller servert til gjester på Hardanger Gjestegard.

Noe jeg aldri har gjort før er å bruke krotakake som lefse til taco. Det var veldig godt. Jeg lager lefsene i ca. samme størrelse som en kjøpt tacolefse, 23-25 cm Ø.

Krotakake er en spesialitet i Hardanger, så det er vel ikke alle som kjenner til denne lefsetypen. Den skal bløtes opp før bruk. Se oppskrift på krotakaker HER. Man får jo kjøpt krotakaker i butikken, men jeg må si at de er ikke i nærheten så gode som hjemmelagede.

Du kan selvfølgelig bruke pannekaker eller potetlomper i stedet for krotakaker eller tacolefser.


Godt fyll ble laget av karbonadedeig med løk og krydder. I tillegg hadde jeg salatblad, crème fraîche og paprikastrimler. Virkelig en god middag!

Fyll til krotakaketacolefse, 4-5 personer:

1 pk karbonadedeig
1 løk, grovhakket
3 ss olje til steking
1 1/2 ts salt
1/2 ts chili powder eller annen pepper
2 ss tomatpuré rørt ut i 1 dl kaldt vann
2 ts sukker eller annen søtningstilsetning (eplesirup, granskuddsirup, bjørkesirup, annen sirup, honning, sukker)
---
salatblad vasket i kaldt vann
crème fraîche, gjerne den magrere utgaven
rød, gul og grønn paprika, strimlet

1. Bløt lefsene under rennende kaldt vann på begge sider og legg dem på et fuktig klede. Dekk dem med kledet også. Det tar kanskje 15-20 minutter før de er helt bløte. Kanskje må de dynkes litt undervegs.


2. Stek løk og karbonadedeig sammen i stor stekepanne til kjøttet har skiftet farge. Krydre med salt og pepper og rør inn tomatpuréen. Smak deg frem med både krydder og søtningsmiddel. Søtstoffet mildner den litt syrlige smaken på tomatpuréen.
3. Legg lefsene utover på tallerkener og fyll dem der. Først med salatblad, så kjøttsausen som du ringler 2 ss crème fraîche over og paprikastrimlene på toppen. Rull sammen. Kanskje feste lefsene med en tannpirker el.l.?
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...