søndag 6. mai 2018

RUNDSTYKKER I TRENGSEL MED OST OG KARVE


Her er det trangt om plassen! Rundstykkene er trillet avlange og alle sammen er lagt i samme lille langpanne. Halvparten har deig med ost og karve, resten ikke. Begge sorter er gode, men osten gjør ikke mye av seg smaksmessig, så neste gang dropper jeg den. Karven kan også droppes, men det blir en litt annen og spennende smak på rundstykkene. Dessuten er det litt pynt i karven! De er gode som tilbehør til supper og gryteretter, eller til frokost med diverse pålegg på. 

Stekeovn 190 grader i 30-40 (45) minutter midt i ovnen

18 stk

800-900 g hvetemel
1 ss salt
1 ss sukker
1 pk tørrgjær
1/2-1 ts karve (1/2 ts til halve deigen, 1 ts til hele deigen)
50 g smør
6 dl vann
1 sammenpisket egg
100-200 g finrevet goudaost (100 g til halve deigen, 200 g til hele deigen)
---
eggpensling
karve til å strø over

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen, men start med minste mengde mel.
2. Smelt smør og hell i vannet. La dette bli fingervarmt. Ha det i bollen sammen med det sammenpiskede egget. Elt dette godt sammen til en noe løs deig. Tilsett evt. karve og ost og elt videre. Tilpass melmengden til deigen så vidt slipper bollen. Skrap ned langs sidene i bollen og sett deigen til heving i 45 minutter til dobbelt så stor. Dekk til.
3. Hvelv deigen ned på melet bakebord og elt den til en smidig og jevn deig. Hvis du vil ha karve og ost i bare halve deigen gjør du det nå, hvis du ikke har tilsatt dette i hele deigen, da. Kna det godt inn.4. Del deigen i 16, trill runde boller som formes avlange, som til pølsebrød. Legg dem tett i tett i den lille langpannen (ca. 33x23 cm) som er kledd med bakepapir.
5. Sett dem til heving i 20-30 minutter mens ovnen varmes opp til 190 grader. Legg et klede over.
6. Pensle med sammenpisket egg og dryss på  karve.


7. Stek som angitt ved 190 grader i 30-40 (45) minutter midt i ovnen til gyldne på farge.


8. Hvelv dem utav langpannen og avkjøl på rist. Bryt dem forsiktig fra hverandre når de er noe avkjølte. De ble luftige og lekre:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...