torsdag 3. mai 2018

SMÅBRØD (RUNDSTYKKER) MED LØK, SPINAT OG OST


Dette er deilige småbrød å servere til supper, gryteretter og salater. De er veldig gode å spise uten noe som helst tilbehør, også.

Stekeovn 225 grader i 14-15 minutter midt i ovnen

16 stk.

Deig:
7-8 dl hvetemel
1 ss sukker
1/2 pk. gjær
1 ts salt
3 dl lunken melk
2 ss olje
1 lettpisket egg

Fyll:
1 løk i tynne, halve skiver
1 hvitløkfedd, knust
1 ss olje/margarin
100 g frisk spinat
2 dl revet parmesanost eller en annen ost

1. Ha de tørre ingrediensene i bakebollen. Begynn med 7 dl mel og tilpass melmengden senere.
2. Rør egg og olje i den lunkne melken og hell dette i bollen. Elt det sammen til en jevn og fin deig som så vidt slipper bollen. Skrap ned fra kantene og dekk deigen med et tynt lag olje. Sett til heving, tildekket, 1/2 time.


2. Mens deigen hever seg, gjør du istand fyllet ved å steke løk og hvitløk på middels varme til løken er myk. Tilsett spinatblad og stek videre til spinaten har falt helt sammen. (Jeg må tilstå - jeg hadde ikke spinat i dag, så jeg tok i stedet 1/2 hjertesalathode som jeg skar tynt opp.)
3. Riv ost, ca. 2 dl.


4. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord, ikke kna den, bare start å kjevle den med en gang til et rektangel på ca. 35x50 cm.


5. Fordel løkblandingen utover og dryss på osten. Rull sammen fra langsiden.


6. Skjær den i 16 skiver, først på midten så har du kontroll med resten.


7. Legg dem over på bakepapirkledd stekebrett til heving i 15-20 minutter mens stekeovnen varmes opp. Legg et klede over. Du kan ha alle på samme brett.


8. Stek som angitt (trenger ikke pensling, men det er valgfritt) ved 225 grader midt i ovnen i 14-15 minutter til gyldne på farge.
9. Avkjøl på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...