tirsdag 29. mai 2018

SOMMERLIG PASTASALAT MED REKER



I disse glovarme tider må man tenke sommermat. Hva er vel mer sommer enn reker? Og etter som jeg elsker pasta ble valget enkelt. De fleste ville vel kanskje tenke på grillmat, men jeg er ingen stor tilhenger av grilling, merkelig nok, så her i gården lukter det sjelden av tennvæske...

Av grønnsaker brukte jeg de sortene jeg hadde i kjøleskapet, men bruk gjerne andre sorter. Jeg syntes det var greitt å bruke opp noen av grønnsakrestene.

Til 4-5 personer

225 g pasta av typen på bildet nedenfor eller en annen sort
---
1/2 isbergsalat, strimlet
1/2 rød paprika i strimler
1/2 grønn paprika i strimler
2 stilker selleri i skiver
et stk. squash i terninger
noen vårløk i skiver
---
1/2 l reker med skall (kanskje 50-60 stk.)

2 ulike dressinger:
1. 1 1/2 dl crème fraîche røres sammen med 1-2 ss blåskimmelost
2. 1 1/2 dl crème fraîche røres sammen med 1 ts hot tomatpesto og 2 ts sukker



1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl pastaen i kaldt vann og la den renne godt av seg.


2. Rens rekene og ta vare på skallet. Det kan du koke rekekraft på eller fryse det til senere.



3. Bland alle grønnsakene i en stor bolle. Ha i den kalde pastaen og rekene og bland dette godt sammen. Dressingene serveres ved siden av. GOD MIDDAG!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...