mandag 14. mai 2018

VALMUEKRANSER



Disse er gode til frokost og mye mer. Fint med valmuefrø, selv om de drysser litt. Jeg hadde nok for mye på, det er lurere å røre smør og valmuefrø sammen og smøre det utover deigen. Valmuefrø i større mengde enn i krydderglass får du på Europris, bl.a.

Dette er en oppskrift som ble laget i nuet, derfor ingen eksakt melmengde, da jeg bare tilsetter litt og litt mer mel til jeg synes deigen er passelig.

Stekeovn 225 grader i 15-17 minutter midt i ovnen

12 stk.

5 dl mel + ekstra til å justere deigen med
1 ts salt
1 ts sukker
1/2 pk gjær
3 dl væske (melk, vann)
---
50 g mykt smør
---
50 g mykt smør
2-3 ss valmuefrø

eggpensling

*Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid*

1. Ha de tørre ingrediensene i bakebollen og bland dem sammen. Tilsett lunken væske og kjør maskinen til deigen samler seg. Ha i såpass mye mel at deigen slipper bollen. Kna inn mykt smør i flere omganger og la maskinen gå i 5 min etter siste smørtilsetning. (Jeg har faktisk flere ganger tilsatt kaldt smør i gjærdeig tidligere, og det går faktisk meget bra!) Mer mel?
2. Samle deigen, dekk til og sett den til heving i 30-40 minutter.
3. Rør sammen mykt smør og valmuefrø.
4. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord. Helst ikke kna den, for nå skal den kjevles.
5. Kjevle deigen til en leiv 35x45 cm og smør valmuesmøret utover 2/3 av leiven. Smør litt smør på den siste 1/3 av deigen for at den skal feste seg bedre når den brettes. Brett deigen i tre med den lyse delen først.


6. Kjevle litt på deigen så den blir litt lengre i høyden, ikke bredere. Del deigen i 12 og gjør som på bildene nedenfor.



7. Klem endene meget godt sammen.


8. Legg kransene på bakepapirkledd stekebrett og sett dem til heving i 15 minutter mens ovnen varmes opp. Dekk til.


9. Pensle med egg og stek som angitt ved 225 grader i 15-17 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.

Fine?
*Jeg bruker også samme fremgangsmåte til disse bollene med sukker og kanel*



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...