torsdag 10. mai 2018

VANILJEIS OG BJØRKESIRUP


Da jeg er så heldig å ha en ismaskin er det enkelt og raskt å lage sin egen is. I løpet av en times tid er isen klar til å nytes. Du trenger ikke ha ismaskin for å lage is, det er bare å lage isblandingen og fryse den, i brødform eller mindre former, plastbokser, f.eks. Fordelen med ismaskin er at isen ikke får iskrystaller, noe som vanligvis skjer i den andre måten å fryse isen på.

Denne porsjonen er til 5-6 personer.

Til ca. 1 liter is i min ismaskin er oppskriften (følger med ismaskinen):

2 egg
1 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
2 dl H-melk (lettmelk)

1. Pisk luftig eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker. Rør forsiktig inn fløte og melk og hell dette i isbeholderen. Start ismaskinen og la den gjøre jobben i ca. 1 time. Hvis du ikke skal fryse isen, men ha den til dessert med en gang, setter du bare på maskinen en stund før dere setter dere til bords.
2. Etter 50-60 minutter er isen ferdig og kan fordeles i dessertskåler. Hjemmelaget is smelter fort, så isen kan ikke vente på å bli servert. Jeg skal senere tilsette gelatin i isen så den holder fasongen bedre, noe man vanligvis gjør i hjemmelagede iskaker.
3. Vi produserer en eksklusiv bjørkesirup som vi bl.a.smaksetter is med. 1-2 ts bjørkesirup pr. dessertskål er helt perfekt. Vi selger denne bjørkesirupen i farm shopen vår.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...