mandag 25. juni 2018

BANANA PÃO, BANANA BREAD (MED GODT KRYDRET KJØTT ELLER FISK)



Dette er ikke vanlige bananer, men kokebananer som brukes i stedet for poteter til middag! De er mye større enn spisebananene vi kjøper, og smaker noe annerledes. De regnes som en grønnsak, og finnes i grønnsakdisken ved siden av poteter og søtpoteter m.m. De må kokes eller friteres før de kan spises, og da får de en nydelig gylden farge i banankjøttet og litt søtlig smak. De smaker litt søtt før varmebehandling, også. Veldig gode! Kjempespennende med noe nytt! Jeg har aldri sett sånne bananer i norske butikker, men vil tro de finnes i noen innvandrerbutikker, velassorterte matbutikker eller i mathaller. Noen tips? Disse er kjøpt i utlandet.

Denne banantypen dyrkes i deler av Afrika, Sør Amerika og India.

Pão er det portugisiske ordet for brød.

Kokebanan heter den på norsk. Det finnes mye info på nettet om denne, så det er bare å google.

Disse bananene, som er vanlige i mange land, tilberedes på flere ulike måter.
Det enkleste er å koke dem, noe jeg gjorde i dag. Servert til rub-a-dubkrydret svinekjøtt. Lengre ned på siden servert til rub-a-dubkrydret laks og til norsk spekemat. Har du ikke laget denne krydderblandingen ennå? Skynd deg, den er supergod! Se oppskrift på HER.

Til 4 personer: 2 banana pão, delt i to, kokes i 15 minutter i vann tilsatt litt salt og 1 ss olje




2. Serveres til stekt kjøtt eller stekt fisk, godt krydret, og gjerne med noen grønnsaker eller salat til.
Her med rub-a-dubkrydret svinekjøtt og stekt tomat. Deilige og spennende smaker!

Svinekjøtt med rub-a-dubkrydder stekes i smør og olje 2-3-4 minutter på hver side.


3. Nedenfor servert til rub-a-dubkrydret laks.

1/2 kg laks i terninger + 2 ss rub-a-dubkrydder.

Stekes i smør og olje  2-3-4 minutter på hver side.

Med banana pão og agurksalat eller en annen blandet salat.

Servert med spekeskinke og kokte grønnsaker. Deilig kombinasjon.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...