mandag 25. juni 2018

HVIT FISKESUPPE MED LAKS OG REKER



Jeg er så glad i gode supper at jeg kunne spise det nesten hver dag! En godt tilsmakt suppe er en virkelig høydare:-) Grei å lage, grei å servere, grei å spise, så da er det vel bare å gå i gang med forberedelsene!

Sørg for å ha de grønnsakene du ønsker å bruke, skrell, vask og del opp alle i like store terninger/biter før du begynner å varme opp noe som helst. Kokosmelk og fløte kan erstattes med matfløte, helmelk og fløte el.l.

Deilig fiskesuppe til 4:

3 ss olje
1 løk
1 stor gulrot
1 fennnikel
1 persillerot
1 pastinakkrot
2 skiver sellerirot
1/2 purre (det grønne)
---
8 dl vann
3-4 terninger fiskebuljong (smak til)
1 bx kokosmelk, 4 dl (ikke light)
2 dl fløte
1/2-1 ts salt
1/2 ts chilipowder (smak til)
1 ts green curry paste eller 1 ts karri (kan sløyfes, men..)
---
250 g laks i terninger 2x2 cm
200 g reker, pillede (jeg kjøper ferdigpillede reker av Isbilen. Kjempelurt!)

persilledryss eller noe annet grønt

1. Gjør i stand alle grønnsakene. Varm opp en kjele med litt olje i og fres alle grønnsakene samtidig i 5 minutter på middels varme.

Mange smakfulle grønnsaker!
 2. Tilsett vann, legg på lokk og la dette koke i 5-10 minutter til grønnsakene er noe møre, men helst ikke bløte.


3. Ha i melkeproduktene og smak til med det krydderet du har.
4. Når du synes suppen smaker supergodt, tilsetter du laks og reker og bare gir dette en kort oppvarming. Så små biter av laks er gjennomkokt på 1-2-3, og rekene skal jo bare bli varme.
Kan det bli enklere?
5. Godt brød til er også mettende. Her har jeg bakt Lion House Rolls.

Mmmm...




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...