mandag 25. juni 2018

JORDBÆRSYLTETØY MED JAM


Det er også kjempegodt med rørte jordbær og sukker uten noe konserveringsmiddel i, men det krever så mye plass i fryseren! Derfor tilsetter jeg noe konserveringsmiddel når jeg koker en stor porsjon med syltetøy.

4 kg jordbær
600 g sukker
1 pose Jam (til ikkefrys)

*Først av alt - sett rene glass og lokkene i stekeovnen på 100 grader (varmluft). Varm dem opp i minst 10 minutter.

1. Rens og evt. skyll bærene og del dem i to eller mer.
2. Kok bærene til de moser og safter seg. Knus dem gjerne med en potetmosstøter. Tilsett sukker blandet med konserveringsmiddel, rør det sammen, og smak om du synes det er passe søtt. La det koke ett minutt.
3. Fyll syltetøyet på varme glass, fyll dem så mye du kan, tørk vekk det du evt. har sølt, den øverste kante må være helt ren, og lukk dem med en gang. Det sies at glassene skal settes opp-ned for å sjekke om de er tette, men det gjør jeg sjelden. Skru lokkene godt til hvis det er sånne glass du har.

Som det fremgår av bildene fikk jeg 3 l og 6 dl syltetøy.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...