mandag 4. juni 2018

KOKT TORSK MED RATATOUILLE




Torsk er deilig mat. Vi har det alt for sjelden til middag fordi det er vanskelig å fa tak i det her i området hvor jeg bor. Kommer du over fersk torsk i butikken, må du bare slå til. Enklest er det å bruke fileter, så be fiskehandleren om å filetere for deg. Med en saftig og søtlig grønnsakblanding til ble det et sunt og velsmakende måltid. Middagen er ferdig på max 1/2 time.

Til 4 personer

4 porsjonsstykker torsk m/skinn av filet (700-800 g)
3 l vann
3 ss salt

Ratatouille:
1 løk i båter
1/2 fennikel i båter
1/2 rød paprika i strimler
1/2 grønn paprika i strimler
2 stilker selleri i strimler
noen ss olje til steking
1/2 boks tomater
3 ss eplesirup eller annet søtningsmiddel, honning, sukker, lønnesirup, el.l. (smak til)

poteter

1. Sett over potetene til koking. Deler du dem i to eller mer forkorter du koketiden. Nypoteter kokes mesd skallet på.
2. Sett over vann til fisken med 1 ss salt pr. liter vann
3. Varm opp olje i en stor (og dyp) stekepanne og stek alle grønnsakene samtidig til de er litt møre, men fremdeles al dente. Tilsett 1/2 boks tomater og smak til med noe søtt. Det kommer til å smake kjempegodt! Kan gjerne krydre med litt salt og pepper, òg.



4. Når vannet koker legger du i fisken. Skru ned varmen og la fisken bare syde i vannet i 7-8 minutter. Da er fisken ferdig og du ser at den flaker seg. 



5. Ta fisken forsiktig opp av kokevannet med en hullsleiv og legg stykkene på tallerkener. Fordel også ratatouillen til hvor mange som skal spise og server poteter ved siden av.

Ser det ikke godt ut, kanskje? Velbekomme.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...