mandag 4. juni 2018

LION HOUSE ROLLS



Lion House er en restaurant i Salt Lake City, hovedstaden i Utah, USA. Der har de, som en av spesialitetene, disse luftige og lette småbrødene, som blir bakt på stedet. Kan nesten kalle dem for signaturbaksten deres. Godt gjort å finne opp noe som blir så populært og kjent, spesielt for amerikanerne, tenker jeg. De var gøye å lage, prøv dem du, òg. Og de ble veldig luftige og lette med en ørliten sødmesmak. Kjempegode med syltetøy på, med ost, som tilbehør til alt mulig, nesten.

Stekeovn 190 grader i 20 minutter på nest nederste rille

20-25 stk.

75 g smør, smeltes
1/2 l melk, gjerne lettmelk, ekstra lettmelk
1 pk tørrgjær/fersk gjær
1/2 dl sukker
1 1/2 ts salt
1 egg, lettpisket
700-800 g hvetemel, tilpass
---
noen ss mykt smør til å smøre utover deigen
---
noen ss smeltet smør til å pensle bollene med etter steking

1. Smelt smør og hell i melken. La det bli fingervarmt. Hell dette i bakebollen og tilsett de andre ingrediensene etter hvert. Hold tilbake 1/4 av melet og tilpass melmengden til deigen fremdeles er noe klissete og må skrapes ned fra kantene, men like før den slipper bollen så vidt. Jo løsere deig du klarer å jobbe med, jo bedre. Elt deigen i minst 5 minutter. Dryss litt mel over deigen, dekk den til og sett den til heving til dobbelt så stor.
2. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord, uten å kna den.
3. Kjevle deigen til et rektangel på ca. 50x35 cm. Den skal være litt tykk,1-2 cm.
4. Smør mykt smør utover og del den opp med et pizzahjul som på bildet nedenfor. Det sies at bitene skal være på størrelse med en dollarseddel:-) Hvis du former en L av tommelfinger og pekefinger, blir det rett størrelse.



5. Rull dem sammen og legg dem på bakepapirkledd stekebrett med skjøten ned. Ha en fingerbredds avstand mellom dem, og plasser alle på ett brett. Noen av bitene ble litt små så der måtte jeg lappe to og to sammen. Det gikk helt fint.
6. Dekk til og sett dem til heving i 15-20 minutter.


7. Stek som angitt ved 190 grader i 20 minutter på nest nederste rille i ovnen, til de har fått fin farge.
8. Pensle dem med smeltet smør med en gang de er tatt ut av ovnen. Dette gir dem en fin farge.  Avkjøles på rist.


9. Hvis du klarer - vent i 5 minutter før du må smake på en...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...