mandag 25. juni 2018

MORMORS JORDBÆR- OG RABARBRAKOMPOTT


Kan du huske denne desserten fra barndommen? Vekker gode minner hos meg, i alle fall. En fin søndagsdessert med fløte og melk på. Disse norske jordbærene var deilige og søte! Men rabarbraen er jo sur så det holder..

Til 6 personer

500 g jordbær (fjern hamsen og del dem i to eller mer hvis de er store)
500 g rabarbra (skjær vekk 2-3 cm av den nederste delen og evt. strimle av noe av skinnet på stilkene)
1 dl vann
3 dl sukker
1 kanelstang
---
2-3 ss kaldt vann
1 1/2 ss potetmel

1. Rens, skyll og del opp bær og rabarbra i mindre biter. Ha dem i kjele med litt vann, sukker og kanelstang og kok dette i ca. 10-15 minutter til det er mørt. Rør i det av og til.




2. Rør potetmel ut i kaldt vann. Fjern kanelstangen, ta kjelen litt vekk fra platen, tilsett  potetmeljevingen i en tynn stråle mens du rører hele tiden, sett kjelen på platen igjen og kok opp bare med noen få kokebobler. Ferdig:-)
3. Avkjøl kompotten noe i kjelen før du har den over i en pen serveringsskål. Sett til avkjøling. Serveres helt kald med fløte og melk.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...