tirsdag 5. juni 2018

MORMORS LUFTIGE MAKRONSNURRER


Det sies at å elte inn mykt smør i deigen til slutt skal gi et ekstra luftig og godt resultat på det ferdigstekte bakverket. Det kan godt hende, men jeg får like bra resultat ved å tilsette smeltet smør sammen med væsken. Disse makronsnurrene ble i alle fall superluftige!

Stekeovn 190 grader i ca. 20 minutter midt i ovnen

20 snurrer

75 g smør
5 dl melk
1 egg, lettpisket
1 pk gjær
1 1/2 dl sukker
1 ts salt
700-750 g hvetemel (ca. 13 dl)

1 porsjon makronfyll:
3 dl mandler, males på kvern
3 dl melis
2 eggehviter
2-3 ss kaldt vann

eggpensling av de to eggeplommene som ble til overs + 1 ss melk

1. Smelt smør, tilsett melk og la det bli fingervarmt.
2. Hell væsken i bakebollen og tilsett det lettpiskede egget. Rør det litt sammen. Tilsett de andre ingrediensene, men hold alltid tilbake noen dl av hvetemelet. Elt deigen godt og tilpass melmengden til deigen så vidt slipper bollen. Skrap ned fra sidene og sett den tildekket til heving, 1/2-3/4 time.
3. Lag makronfyllet ved å male mandlene på mandelkvern og bland dem med melis. Rør inn eggehviter og vann. Bruk 3 ss vann så blir makronfyllet enklere å smøre utover deigen. (Eller kjøp en pk. makronfyll på butikken og følg bruksanvisningen på pk.)
4. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord uten å kna den. Kjevle deigen til et stort rektangel på 60x30 cm. Smør makronfyllet utover, rull sammen fra langsiden og del pølsen opp i 20 skiver.


5. Legg alle skivene på ett bakepapirkledd stekeovnsbrett, tett i tett, og sett dem til heving med et klede over, i 15-20 minutter.


6. Pensle med blandingen av eggeplommer og melk.


7. Stek som angitt ved 190 grader i ca. 20 minutter til de har fått en gylden og fin farge. Avkjøl på rist. La de bli noe avkjølte før du begynner å bryte av en eller flere. Disse er også fine å fryse uten å bryte dem fra hverandre enkeltvis, hvis ikke alle blir spist opp med det samme. 6 eller 8 stk, sammenhengende, passer fint i en plastpose.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...