lørdag 2. juni 2018

RABARBRASUPPE



Rabarbra hører våren til, og rabarbrasuppe er en god, gammel klassiker som alle liker. Den kan lages så tyktflytende man vil eller så tynn at den kan drikkes. Denne er en mellomting og passer både å spises med skje eller drikkes av glass.

Dette er en stor porsjon der halvparten kan settes i kjøleskapet og nytes avkjølt en varm vårkveld.

1/2 kg rabarbra (jeg hadde 6 stilker) i mindre skiver
1 1/2 l vann
1 1/2-2 dl sukker (smak deg frem)
---
2 1/2 ss potetmel røres ut i 1/2 dl kaldt vann

evt. litt pisket krem eller is

1. Skyll rabarbraen og skjær av litt av bunnen. Riv av litt av skallet om nødvendig. Jeg gjorde det ikke. Skjær stilkene i mindre biter.


2. Kok opp vannet og ha i rabarbraen. Kok til frukten er helt myk og går i stykker. Tilsett såpass mye sukker at du synes suppen er søt nok.
3. Rør potetmelet med det kalde vannet og tilsett dette i suppen i en tynn stråle. Rør hele tiden. La suppen bare koke opp og ta kjelen til side.


4. Suppen er best avkjølt. Sett den til avkjøling og dryss litt sukker over for å unngå snerk. Server den gjerne med litt pisket krem eller is til. Reneste søndagsdesserten!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...