lørdag 2. juni 2018

RUB-A-DUB, KRYDDERBLANDING


Dette er (grill-)krydderblandingen som setter alt annet grillkrydder i skyggen! Lag det og test det selv. Trenger ikke bruke det til bare grilling, passer utmerket til å krydre kjøtt med som stekes i stekepanne eller stekeovn. Svin og kylling er spesielt godt egnet til dette krydderet, men kan tenke meg at det går utmerket godt an å gi karbonadene et lett dryss av dette, også. Skal prøves ved en senere anledning. Passer vel til flere kjøttsorter, tenker jeg. Det sies i reklamen at det er supert til spareribs.

Krydderet er komponert av Norges grillkonge Craig Whitson, han som reklamerer med grilling for Rema 1000 på Tv. Du finner oppskriften og mer info på nettet, så dagens oppskrift er "avskrift" derfra.

Lag din egen blanding av disse krydderne så fort du kan og grill/stek i veg:

5 ss paprikapulver
2 ss salt
2 ss brunt sukker
1 ss sort, nymalt pepper
1 ss hvit, (ny-)malt pepper
1 ss tørket oregano
1 ss løkpulver
1 ss hvitløkpulver
1 ts kajennepepper

Det blir ca. 2 1/2 dl krydderblanding.

Hvis du ikke har alle disse krydderne for hånden anbefaler jeg å gå til anskaffelse av dem.
Bruk strøkne skjeer.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...