lørdag 2. juni 2018

RUB-A-DUBKRYDRET SVINEBIFF OG COLESLAWDa vi var så heldig å få en flott svinestek i gave av vår datter og hennes familie her forleden, hadde vi et flott råstoff til to deilige middager. Steken ble skåret i tykke skiver og krydret med den fantastiske krydderblandingen Rub-a-dub. Se eget innlegg. Kjøttet til dagens middag fikk følge av en saftig coleslaw og poteter, og den andre middagen ble servert med blandet salat og potetsalat.

Det må sies at denne krydderblandingen gjorde underverker. Det smakte helt nydelig.

Til 4 personer

4 tykke skiver svinekjøtt
rub-a-dub krydderblanding
rikelig med smør og margarin til steking, 2-3 ss av hver sort. Dette blir det god sjy av.

Coleslaw à la Bent Stiansen med noen få endringer:
1/2 sommerkålhode, finsnittet
1 middels gulrot, grovrevet
1 eple, grovrevet
2 ss finhakket sylteagurk
1 dl majones
1 dl crème fraîche
1 ss sitronsaft
1-2 ss sukker
1 ss hp-saus (hadde ikke)

poteter

1. Sett over potetene til koking. Del dem gjerne i to eller mer, så korter du ned på koketiden.
2. Krydre kjøttet med rikelig mengde rub-a-dub på den ene siden. (Den andre siden krydres under stekingen.) Klapp krydderet så godt du kan ned i kjøttet.3. Smelt smør og margarin i stekepanne på middels varme. Når skummet har lagt seg og fettet er lysebrunt, legg i kjøttet med den krydrede siden ned. Demp varmen litt. Krydre oversiden av kjøttet også. Ikke spar på krydderet. Pass på varmen, det brune sukkeret tåler ikke for høy varme.
4. Snu kjøttet etter at det har stekt i 4 minutter og stek like lenge på den andre siden. Da skulle det være ferdig stekt. Dynk gjerne kjøttet med sjyen udervegs i stekingen.


5. Mens kjøttet steker lager du coleslawen hvis du ikke lager den aller først. Da kan du sette den i kjøleskapet til senere. Bland grønnsakene i en bolle og rør sammen dressingen med sylteagurk i en annen bolle. Smak deg frem med sitronsaft og sukker. Salaten skal smake litt søtt.
6. Nå står det bare igjen å servere og glede seg til et nydelig måltid. All den gode stekesjyen brukes som saus. Kok gjerne ut stekepannen med 1/2 dl vann hvis noe av det gode har satt seg fast. Her må intet gå til spille!


*Fikk ikke tatt så fine bilder, vi gledet oss så til å spise!!*

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...