søndag 16. september 2018

KNEKKEBRØD MED EPLEMOSTVanligvis blir hjemmelaget knekkebrød laget med vann. Her har jeg brukt eplemost til en forandring, som seg hør og bør her i Hardanger hvor eplehøsten er i full gang. Prøv det du, òg. Eplemosten gir en ørliten deilig sødmesmak. Idéen til denne kombinasjonen har jeg funnet i et matblad.

Stekeovn 160 grader varmluft i 30-35 minutter eller til knekkebrødene er sprø og crispi tvers igjennom. La gjerne brettene bytte plass under stekingen. De behøver ikke å deles opp verken før eller under stekingen. De kan bare brekkes i tilfeldige biter når de er ferdige. Det blir veldig fint.

Til 3 brett

2 dl sammalt, grov hvete
2 dl havregryn, små eller store
2 dl havrekli
1 dl kruskakli/hvetekli
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
2 ts salt
7 1/2 dl eplemost

1. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle og rør inn eplemosten.


2. La blandingen stå 45-50 minutter til nesten all væsken er absorbert av grynene.


3. Fordel blandingen utover 3 stekeovnsbrett kledd med bakepapir og smør den utover så jevnt og tynt du kan. Bruk en slikkepott til jobben.
4. Sett brettene i ovnen og la de bytte plass etter halvgått tid, ca. 1/2 time. Luft ovnen også innimellom så fuktigheten slippes ut. Du kan også de siste 15 minuttene sette stekeovnsdøren litt på gløtt. Sjekk etter 50 minutter om knekkebrødene er sprø ved å banke på dem. Du hører om de virker ferdige. Du kan også snu de opp ned og la de steke sånn noen minutter hvis de ikke er sprø nok. Pga eplemosten kan knekkebrødene bli litt mørkere.
5. Oppbevares i tett boks. Nå kan du kose deg med deilige knekkebrød med brunost på eller hva du liker aller best.


På bildet nedenfor er det to glass med ingrediensene til knekkebrødet, men selvfølgelig uten eplemost. (Den må tilsettes ved tillaging.) Glasset rommer 1 liter. Dette er en super gave til en du vet setter pris på den. Jeg har laget flere. Press hver ingrediens ekstra godt nedi glasset. Skulle ikke glasset bli helt fullt, krøller du bare sammen litt matpapir og legger på toppen. Det ikke være noe luftrom øverst, da ødelegges det fine mønsteret hvis glasset blir snudd oppned.

(Har også laget glass med ingredienser til Digestivekjeks.)

Vertinnegave? Julegave? Bursdagsgave?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...