søndag 16. september 2018

PLOMMESUPPE AV VALOR-PLOMMER


Suppe av disse plommene er den lekreste dessertsuppen jeg vet om. Dyp rød på farge, og med en klatt hvit krem på blir det helt magisk! Nesten for flott til å spise;-) Dessert for de fineste anledninger.

Til ca. 8 personer

1/2 kg valorplommer uten sten
1 liter vann
1 kanelstang
200-225 g sukker

fløyelsmyk krem

1. Skyll plommene, del dem i to og fjern stenen.




2. Legg i kjele, hell på vann, tilsett sukker og la dette koke til plommene er helt møre, 10-15 minutter, kanskje.


3. Fjern kanelstangen og mos plommene med stavmixer, eller hva du måtte ha til å mose dem med, og smak om suppen er søt nok. Fiks ferdig! Legg tilbake kanelstangen og la den være i suppen mens den kjøles ned. Den er god både lun og kald. Fjern kanelen ved servering.
4. Pisk fløten til fløyelsmyk krem og server denne fantastiske desserten som tallerkenrett eller i suppebolle og krem ved siden av.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...