onsdag 24. oktober 2018

KREMET RISOTTO MED SOLTØRKEDE TOMATER



Risotto er en enkel rett som har sin opprinnelse fra den østlige delen av Posletta i Nord-Italia, hvor det er vanlig å dyrke ris. Den kan serveres som forrett, eller som hovedrett med kjøtt eller fisk til.  Risottoen skal være litt kremete med gryn al dente. Egentlig er det ikke noen sterke smaker i risotto, men den er kjempegod likevel. En gang fikk jeg servert risotto som var såpass flytende at den måtte spises med skje! Den var supergod!

Risotto til 4 personer

1 ss olje
1 ss smør
4 sjalottløk finhakkede
2 hvitløkfedd finhakkede
2-3 soltørkede tomater finhakkede
3 dl risottoris (eller rundkornet grøtris)
1 dl eplemost (hvitvin)
1 liter kyllingbuljong (løs opp 1 buljongterning i kokende vann)
2 ss smør
4 ss parmesanost
1 1/2 dl (mat-)fløte evt. crème fraîche
salt
pepper

evt. stekt kyllingbryst (stekes i smør, krydres når ferdig stekt med salt og pepper)

1. Varm opp olje og smør i tykkbunnet kjele og stek løk, hvitløk og tomater i 10 minutter til løken er blank og myk.




2. Tilsett risen og rør godt. Hell i eplemost og kok til risen har absorbert all væsken. Ha i en øse kyllingbuljong, la det koke mye inn, tilsett mer væske og fortsett til all væsken er brukt opp. Ikke bruk for sterk varme og rør ofte. Hele kokingen tar en 15-20 minutter.



3. Smak på risen når all buljongen har kokt inn. Grynene skal være al dente.
4. Rør inn smør og parmesanost og krydre med evt. salt og hvit pepper. Rør inn fløten og varm forsiktig opp.
5. Server risotto med parmesanost på toppen eller med stekt kyllingbryst.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...