tirsdag 8. januar 2019

ARME (JULE-)RIDDERE


Da vi heldigvis ikke klarte å spise opp all julekaken (julebrød, Ambrosiabrød) i romjulen, kunne jeg lage denne deilige desserten av restene. Når julekaken er 3-4 dager gammel, er den perfekt til denne desserten. Det å bruke opp loff, brød eller en julekake på denne måten er ganske genialt.

Dette er faktisk ikke bare en norsk dessert, se bare her:

I Sverige heter den - Fattiga riddare, i England - French toast, i Tyskland - Arme Ritter og i Frankrike - Pain perdu. Altså er vi i et internasjonalt selskap:-)

Til 4 personer

4 store, tykke skiver julekake

Røre:
2 egg
2 ss honning
en liten klype salt
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
2 dl melk

smør til steking

2 dl syltetøy (bringebær, jordbær)
2 dl kremfløte

1. Pisk sammen egg og melk og tilsett resten av ingrediensene til røren og bland alt godt sammen.
2. Del julekakeskivene i to og legg dem utover et stort fat el.l. som har plass til alle skivene på en flate. Hell røren over og la de ligge noen minutter så de får trekke fuktigheten til seg. Snu dem en gang så de blir skikkelig fuktige. Kan også stikke i dem med en gaffel for å hjelpe til med absorbering av væsken.



3. Nå all væsken er absorbert stekes de i middels varm stekepanne i smør. Stek dem til lysebrune på begge sider.
4. Legg dem på 4 tallerkener og avkjøl til lune.
5. Ta på så mye syltetøy du synes og legg en god klatt føyelsmyk krem på. Mmmmmm...:-) Det er bare å glede seg!

Med rørte bringebær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...