tirsdag 8. januar 2019

BLOMKÅLPESTOPesto kjenner vi fra før. Den vanligste lages av basilikum, olje, pinjerkjerner, hvitløk, parmesanost, salt og pepper. Dette er en annen pesto med mye god kryddersmak. Super på en liten knekkebrødbit, eller en salt kjeks, ved siden av noe godt å drikke. En slags aperitif før middagen. Kan serveres både varm og kald. Lyst til å prøve? Her kommer oppskriften:

Til mange, 10-12 personer:

1 middelsstort blomkålhode
---
4 hvitløkfedd
2 ss olje
1 ts paprika, sterk?
1 ts spisskummen
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
en liten håndfull koriander eller 1 ss tørket
en liten håndfull persille eller 1 ss tørket

Hjemmelagede knekkebrød eller salt kjeks

1. Rens og skyll blomkålhodet, del det i mindre buketter og kok dem i lettsaltet vann til de er helt møre. Det tar 15-20 minutter. Hell av vannet og knus dem med en potetmoser el.l.2. Stek knuste hvitløkfedd i en romslig stekepanne i olje på middels varme et par minutter. Må ikke bli brune, da mister de mye av smaken.
3. Bland godt inn den knuste blomkålen, krydderne, koriander og persille og stek dette et par minutter. Smak om det er passe salt. Litt vanskelig å vite hvordan denne pestoen egentlig skal smake hvis man ikke har laget eller spist sånn tidligere, men jeg erfarte at denne oppskriften er helt perfekt. Pestoen skal smake litt sterkt. Har du sterk paprika, kan du kanskje ta litt mindre enn 1 ts. Smak deg frem, som sagt.


(Jeg får sjelden tak i frisk koriander og persille her jeg bor, så tørket er en god erstatning.)Ved servering kan du enten lage ferdig små brødbiter med litt pesto på, eller fordele pestoen i små skåler og små knekkebrødbiter/kjeks ved siden av, til selvbetjening. Det smakte veldig godt!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...