mandag 7. januar 2019

GRØNNSAKGRYTE MED KIKERTER OG BACON



Vi sier ikke nei takk til en grønnsakgryte nå på nyåret? Dette er en sunn og lett middag med mye fiber. Hvis man vil ha en ren vegetarrett er det jo bare å droppe baconet.

Stekeovn 220 grader i 10 minutter midt i ovnen (baconet)

Til 4 personer

2 løk, grovhakkede
1 squash i terninger 1 1/2 cm
1 aubergine i terninger 1 1/2 cm
1 grønn paprika i terninger 1 1/2 cm
3 tomater i terninger 1 1/2 cm
2 hvitløkfedd i skiver
1-2 pk. kikerter, ferdig kokte
olje
salt
pepper
3-4 ss honning/eplesirup/plommesirup
---
8 skiver bacon

sesamfrø til å dekorere med (kan sløyfes)

godt brød ved siden av hvis du har

*Sett på stekeovnen*

1. Ha litt olje i en stor stekepanne. Tilsett løk, squash, aubergine og paprika og stek dette i 8-10 minutter til grønnsakene er møre.
2. Tilsett tomater, hvitløk og kikerter og stek et par minutter til.


3. Krydre med salt og pepper og smak til med det søte du har. (Jeg bruker hjemmelaget eple- eller plommesirup.)
4. Legg baconskivene utover på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem  som angitt ved 220 grader midt i ovnen i 10 minutter til de er sprø. Det er smart å steke bacon i stekeovnen for da slipper man stekeosen på kjøkkenet.



5. La baconskivene avkjøle seg litt før du brekker dem i mindre biter og blander dem med grønnsakene. Kan også bare drysse de over ved servering. Har du fersk gjærbakst til blir det helt supert!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...