tirsdag 8. januar 2019

KRYDDERSILD OG KÅLROTSTAPPE (MED HVIT SAUS)


Nordmenn spiser for lite fisk, sies det. Lenge siden du har hatt sild/fisk til middag? Kjøp et glass eller en boks kryddersildfilet neste gang du er på butikken! Her er det ikke mer å gjøre enn å koke poteter og lage kålrotstappe. Denne kålrotstappen, som er blandet med hvit saus, er mild og fin på smak. Min mor laget alltid kålrotstappen sånn, og jeg husker den var supergod!

Se andre oppskrifter der jeg har benyttet kryddersild under fiskeoppskrifter på link til høyre på bloggen.

Til 2 personer

2-3 kryddersildfileter skåret i strimler på skrå
1/2 rødløk i tynne ringer

Kålrotstappe med hvit saus:
1 liten kålrot
1 stor gulrot

Hvit,tykk saus:
1 ss smør
1 1/2 ss hvetemel
2 dl melk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/2 ts muskat
---
1 ss sukker (i den ferdige blandingen av grønnsaker og saus)

kjøleskapskaldt smør
crème fraîche?

poteter

*Sett over potetene til koking*

1. Skrell kålrot og gulrot, skjær i mindre biter og kok disse i lettsaltet vann til meget møre. Hell av vannet og knus dem med en potetmoser. Behøver ikke være puré.


2. Hvit saus: Smelt smør i kjele og rør inn melet. Spe med all melken med en gang og rør det klumpefritt. La dette koke i 4-5 minutter, krydre med salt, pepper og muskat.


3. Rør den hvite sausen sammen med  grønnsakene og smak på blandingen om den er god. Hold den varm. Må kanskje tilsette litt mer salt og pepper? Ikke glem å ha sukker i, litt sukker gjør en stor forskjell!


4. Legg maten pent på tallerkener eller på serveringsfat til selvforsyning.

En klatt crème fraîche til er også godt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...