onsdag 9. januar 2019

SEMULEGRYNSVELLING MED ROSINER



Semulegrynsvelling er en god, gammel, norsk tradisjonrett. Vi serverer den til dessert lun eller helt avkjølt. Med rosiner i og et lett kaneldryss på toppen blir det en veldig god avslutning på måltidet. Dette er noe alle liker, men dersom du ikke er så glad i å ha rosiner i, er det jo bare å droppe dem.

Til 4 personer

1 ss smør
1 liter H-melk
1/2 dl semulegryn
2 ss sukker
1/2 dl rosiner
---
kaneldryss

1. Smelt smør i en kjele som egner seg til å koke melk i. Hell i all melken og la det koke opp. Pass på, melk koker fort over! Dryss grynene i under stadig omrøring og la det småkoke i 10-15 minutter til den tykner litt. Rør ofte. Tilsett rosinene når det er 5 minutter igjen av koketiden.
2. Smak til med sukker.


 3. Øs suppen opp i suppetallerkener og sett kanel på bordet.

Deilig hverdagsdessert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...