onsdag 9. januar 2019

SUPPE I TAGINEFORM



`Noen ganger er det all right` å lage en suppe for å få brukt opp diverse grønnsaker. Ettersom jeg ikke bare kan stikke bort på butikken (10 km) for å handle flere ganger i uken, blir det færre og større innkjøp i stedet.

Denne suppen kan minne om minestronesuppe, men jeg brukte de grønnsakene jeg hadde og resultatet ble en smakfull middagssuppe.

Og så måtte jeg jo selvfølgelig bruke den marokkanske tagineformen igjen. Å koke suppe i den har jeg aldri sett noen har gjort før, men man vet aldri. Suppen ble litt marokkansk da jeg krydret den med ras el hanout. Du kan selvfølgelig bare bruke en vanlig kjele med lokk.

Taginesuppe til 4 personer

1 rødløk, grovhakket
2 sjalottløk, grovhakket
1/4 purre i tynne ringer
3 hvitløkfedd, finhakkede
2 ss olje
---
400 g kjøttdeig/karbonadedeig
---
2 stilker selleri i skiver, 1 cm
1/2 squash i terninger, 1 cm
2 tomater i terninger, 1 cm
---
8 dl vann
2 terninger grønnsakbuljong
1 ts salt
1 1/2 ts ras el hanout
1/2 ts paprika (sterk)
1 boks hermetiske tomater
---
1/2 dl fideo (små pastabiter)
2 ss tomatpuré
3 ss sukker

godt brød til (Vienna bread?)

1. Stek løksortene i olje i 5 minutter på middels varme. Tilsett kjøttet og hakk det i mindre biter mens det steker til det har skiftet farge.




2. Ha i grønnsaker, vann, buljongterninger, tomater, salt, ras el hanout og paprika og la dette koke i 5 minutter.


3. Kok suppen med lokk.


4. Rør inn tomatpuré, tilsett fideo og kok suppen videre i 4 minutter til pastaen er ferdig.


5. Smak til med salt, pepper og sukker.


6. Server suppen med godt brød til. Her med `Vienna bread`.


*Gammelt brød må du ikke kaste. Lag krutonger av det ved å skjære det i terninger på 1 cm og tørke dem i stekeovnen på 100 grader (varmluft) til de er helt crispige. Knasende gode på toppen av mange slags supper*



1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...