onsdag 9. januar 2019

VIENNA BREAD FRA ØSTERRIKE


Det er alltid moro å bake med gjær, og det er alltid spennende å prøve noe nytt. Disse gode småbrødene fra Wien har jeg aldri vært borti før. Da jeg trengte brød til en suppe i dag, søkte jeg litt her og der på nettet etter noe som kunne friste, og plutselig dukket dette østerrikske bakverket opp.

Brødene er i størrelse med en baguett og kan fint skjæres i to på langs og fylles med smør, salat, skinke, ost m.m.

Stekeovn 225 grader i 15 minutter midt i ovnen

9-10 stk

4 dl væske (melk/vann) fingervarm
1 ss sukker
1 1/2 ts salt
1/2 pk tørrgjær
8-9 dl hvetemel +/-
---
3 ss romtemperert smør (Bremykt)

eggpensling

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen, unntagen smøret. Hold tilbake litt av melet. Hell i melken og elt dette godt sammen. Tilpass melmengden til deigen nesten slipper bollen. Elt inn litt og litt av smøret og la maskinen jobbe i 10 minutter. Tilpass melmengden til slutt også. Deigen kan godt være litt for klissete å jobbe med. Den blir fastere under heving. Skrap ned fra kantene i bollen , dekk til og la stå å heve seg til dobbelt så stor.

I mange oppskrifter skal det bare være 1/2 pk gjær.
Da er disse spanske tørrgjærpk smarte. De tilsvarer 1/2 pk.

2. Hvelv deigen ned på melet bakebord og kna den til jevn og fin. Trill den til en pølse og del i 9 eller 10 biter. Trill runde boller som får hvile seg under et klede i 10 minutter.


3. Nå skal du forme brødene slik: Kjevle hver bolle til et rektangel 15x7 cm og brett litt av langsiden inn, klem ned, gjenta dette flere ganger til du har et avlangt lite brød på ca. 18-20 cm. Trill det litt for å få det jevnt. Vanskelig å forklare, se på bildene.

4. Legg dem på bakepapirkledd stekebrett til heving i 20 minutter, tildekket.
5. Ferdighevede småbrød pensles med egg. Skjær 10-12 snitt i hvert brød med en skarp gjenstand, f.eks. et barberblad, en tapetkniv eller en skarp kniv.


6. Stek som angitt ved 225 grader i 15 minutter midt i ovnen.
7. Avkjøl på rist.

Utrolig myke og luftige.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...