torsdag 14. mars 2019

ASPARGESSUPPE AV GRØNN ASPARGES, MED PARMESANOST


Aspargessuppe er alltid godt. Denne er laget av den grønne aspargesen. Hvit aspargessuppe lages av den hvite aspargesen og har en helt annen smak. Også den kjempegod. Prøv den grønne varianten i dag. Grønn asparges får vi kjøpt hele året. Den hvite er luksusutgaven ettersom den høstes i løpet av et par måneder om våren og spises helst da. Men den kan også fryses.

Suppen er fin både til lunsj og middag. Som forrett rekker den til 6-8 personer.

Til 4 personer

ca. 500 g grønn asparges (kanskje 2 bunter)
1/2 løk, grovhakket
2 poteter, middelsstore i terninger
2 ss olje
5 dl grønnsakbuljong (vann + 2 buljongterninger)
3 dl melk (lettmelk)
1 dl fløte (matfløte)
salt
hvit pepper
2 ts sukker (kan sløyfes)
---
revet parmesanost (1 ss pr. suppetallerken)

med godt brød til blir dette et mettende måltid både til lunsj og middag

*Forbered aspargesen først. Skjær av 2-3 cm nederst på stilkene og skjær resten i biter på ca. 3 cm. Ta vare på noen av toppene som skal være til pynt i suppetallerkenene, 12-15 stk. Disse toppene kokes i vann i 4 minutter og avkjøles i kaldt vann.*

1. Fres løk i olje til myk og blank i 5 minutter. Tilsett poteter, asparges, buljong og melk og kok dette til potetene er møre, 10-15 minutter.



2. Mos blandingen med stavmixer til helt finmost. Rør inn fløte og tilpass tykkelsen på suppen til sånn du vil ha den, med melk. Den skal være noe tyktflytende. Smak til med salt og pepper og evt. sukker. (Litt sukker gir en nydelig avrunding på smaken..)
3. Øs suppen opp i suppetallerkener, dryss parmesanost over og legg aspargestoppene på midten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...