tirsdag 26. mars 2019

RIPSSUPPE




Har du rips i fryseren fra i sommer? Da kan du lage denne friske og gode suppen til dessert. Vi hadde denne som en frisk avslutning på et måltid for et par måneder siden.

Rips er sure bær, så her trengs det en del sukker.

Suppe til 5-6 personer

1/2 kg renset rips
2 dl vann
---
2-3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
---
1 ss potetmel
2 ss kaldt vann

pisket kremfløte eller is er godt til

1. Kok rips (trenger ikke være uten stilker) og vann i 10-15 minutter til ripsen er helt kokt. Sil og mål opp saften.



2. Kok opp saften og tilsett sukker og vaniljesukker etter smak.
3. Rør potetmelet ut i kaldt vann og tilsett dette i en tynn stråle i suppen mens du rører godt. La bare koke opp. Ta vekk fra platen og avkjøl suppen.


4. Server kald suppe med litt krem på toppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...