tirsdag 26. mars 2019

SUPPE MED MANGE GRØNNSAKER


Har du grønnsaker du gjerne skulle brukt opp, lager du en deilig suppe av dem. Suppe er noe alle liker! Du kan bruke helt andre sorter enn de jeg har brukt, f.eks. rødløk, vårløk, broccoli, blomkål, persillerot, jordskokk, fennikel, rotselleri, kålrot, pastinakk, knutekål  m.fl. Vil du tilsette kjøtt, er det fint med noen baconbiter eller pølseterninger. Og husk å smake den godt til!

Til 4 personer

3 ss olje
1 løk, grovhakket
4 hvitløkfedd, finhakkede
1/2 purre i tynne ringer
---
2 gulrøtter i terninger, 1 cm
1/2 squash i terninger, 1 cm
1/2 søtpotet i terninger, 1 cm
2 selleristilker i terninger, 1 cm
1/2 rød paprika i terninger, 1 cm
1/2 gul paprika i terninger, 1 cm
2 middelsstore champignoner i små biter
4 poteter i terninger, 2 cm
---
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
8 dl vann + 2 kjøttbuljongterninger
---
salt
pepper
(røket) paprikapulver
litt chili powder, 1/8 ts,  (sterkt)
sukker (2-3 ts eller smak til)
---
evt. stekte baconterninger eller pølseterninger

godt brød ved siden av (loff, rundstykker, baguetter, knekkebrød el.l.)

*Gjør i stand alle grønnsakene først, og løs opp buljongterningene i litt kokende vann**

1. Fres løk, hvitløk og purre i olje et par minutter på middels varme i suppekjelen. Ha i alle grønnsakene og stek alt et par minutter til.
2. Tilsett tomater, tomatpuré og buljong og kok suppen til grønnsakene er nesten møre. Poteter og gulrøtter tar lengst tid. Ikke overkok dem, da blir suppen grøtete.


3. Hvis du vil ha litt kjøtt i, steker du det ved siden av og tilsetter det i suppen når den er ferdig.
4. Smak til med krydder og husk sukker!
5. Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...