fredag 29. juni 2018

JORDBÆRGALETTE


Nå er tiden her til å spise jordbær så ofte man kan! Norske jordbær er søte og knallgode. Serverer du dem alltid med fløte eller is? Prøv å lage en galette en dag, det er veldig godt og en flott dessert nå om sommeren. Med krem eller is til blir det reneste festdesserten.

Stekes ved 200 grader i 25 minutter midt i ovnen

Til 6-8 personer

Mørdeig:
3 dl hvetemel
3 ss melis
1/8 ts salt
125 g kaldt smør i terninger
1 egg
1 ss kaldt vann

Fyll:
500 g jordbær, gjerne mer eller så mye du får plass til
1 1/2 dl melis
1 ss maizenamel

eggpensling
demerarasukker/perlesukker/vanlig sukker

Ved siden av:
1 pk (3 dl) fløte piskes til fløyelsmyk
evt. is


1. Mørdeig: Ha de tørre ingrediensene i bakebollen, tilsett smørterningene og smuldre dem i til en kornete masse. Jeg bruker kjøkkenmaskin til dette, men du kan fint bruke hendene.
2. Tilsett lettpisket egg og kaldt vann og samle deigen på bakebordet. Form den til en klump, pakk i plast og legg den i kjøleskapet minst 1/2 time. Da blir den lettere å arbeide med senere.
3. Rens og evt. skyll jordbærene og del dem i skiver. Ha dem i en bolle, sikt melis og maizenamel over og bland det godt.

Resten av bærene ble til deilig rørt syltetøy!
4. Kjevle deigen direkte på bakepapiret. Dryss litt mel utover først. Det gjør ikke noe om deigen fester seg til underlaget. Den er enkel å løsne. Kjevle deigen til en stor rund leiv ca. 1/2 cm tykk (30 cm Ø?) og merk av ca. 5 cm i ytterkant som skal brettes inn over bærene.
5. Legg på fyllet og brett kantene opp og inn. Bruk en liten kniv til hjelp med å løsne deigen fra bakepapiret. Det pleier ikke å være noe problem. Klem godt til rundt det hele.


6. Pensle med egg og dryss sukker både på deigen og over bærene.


6. Stek galetten som angitt ved 200 grader i 25 minutter. Avkjøl den på bakepapiret på kakerist i 10 minutter før du skyver den forsiktig over på et flatt kakefat.


Ikke så lett å ta fint bilde i kveldssol;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...