tirsdag 23. oktober 2018

JORDBÆRKOMPOTT



Jordbær i oktober? Jada, jordbær får man kjøpt så og si hele året. Disse bærene kommer fra Nederland og var veldig fine. Ikke søte, så det trengtes en del sukker til. Jeg kjøpte noen kg og kokte mye syltetøy. Kjekt å ha!
Se etter jordbær neste gang du er i butikken og kjøp med deg noen kurver. Gode til jordbærgalette, syltetøy og mange slags desserter m.m. Jordbærkompotten ble virkelig god! En lekker dessert:-)


Til 6 personer

600 g jordbær
1 1/2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 dl vann
---
1 1/2 ss potetmel
2 ss kaldt vann

serveres med melk, fløte,  krem eller is

1. Rens jordbærene og del dem i to. Legg dem i kjele.
2. Hell på vann og ha i vaniljesukker og sukker.
3. Kok til bærene er noe myke, men ikke så bløte at de går i stykker. I kompott skal frukt/bær være  litt al dente. I grøt kan de være mer istykkerkokte.
4. Rør potetmel og vann og tilsett dette i kjelen mens du rører. La det koke opp, men ikke mer enn det. Du vil se at blandingen tykner med en gang. Avkjøl.
5. Når kompotten av mye avkjølt heller du den opp i en serveringsbolle. Server fløte el.l. til.


En av de beste dessertene jeg har spist noen gang!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...